Login

Put-05

Julije Jakšetić, 22.07.2021. 00:00

Objavljeno pismo PUT-a 5

Objavljujemo 5. pismo PUT-a zajedno s popratnim tekstom poslužitelja. 

 

„Prvog dana u tjednu rano ujutro, još za mraka, dodje Marija Magdalena na grob i opazi da je kamen s groba dignut. 2Otrči stoga i dodje k Šimunu Petru i drugom učeniku, kojega je Isus ljubio, pa im reče: "Uzeše Gospodina iz groba i ne znamo gdje ga staviše."

(Mt 20,1-2)

 

Dragi DT-prijatelji,

 

danas se Crkva prisjeća sv. Marije Magdalene, Gospodinove učenice koja je stajala pod Njegovim križem do samoga kraja... Prisjećamo se one koja je prva vidjela Uskrsloga, te postala blagovjesnicom njegova uskrsnuća.

 

Možda je upravo zato spomendan sv. Marije Magdalene pravi trenutak za najavu 5. pisma naslova „ISUS IZ NAZARETA“. Po prvi puta na prvoj godini detaljnije se govori o osobi Isusa Krista, s naglaskom na okruženje u kojem je živio kao jedan od nas. Osim pregleda Isusovog djelovanja, saznat ćete nešto više i o tadašnjoj društvenoj situaciji, mentalitetu ljudi, očekivanjima i drugim obilježjima onog vremena.

Vjerujemo da će Vam ovo pismo pomoći detaljnije dočarati prilike u kojima je Isus djelovao, što će u konačnici pogodovati boljem razumijevanju i prihvaćanju Radosne vijesti ...

 

Sradačno Vas pozdravljamo i želimo svako dobro! Sljedeće pismo možete očekivati o svetkovini Velike Gospe.

Privitci