Login

PUT 19,20

Julije Jakšetić, 19.03.2021. 00:00

Dragi DT-prijatelji, 

nek' Vam je svima blagoslovljen blagdan sv. Josipa, a posebice onima koji nose ime ovog velikog sveca. Iako nam Biblija ne donosi puno detalja iz njegovog života, ipak znamo ono najbitnije – Josip je također izrekao svoj „da“  Bogu, slično kao što je to učinila i Marija svojim „neka mi bude po tvojoj riječi“ (Lk 1,38). A kada netko Božjoj poruci izgovori „da“, onda se događa čudesno, onda se mijenja tijek ljudske povijesti. 

Vi ste, dragi prijatelji, rekli svoj „da“ Dopisnoj teologiji i tako krenuli jednim novim putem. Nadamo se da Vas je na tom putu nešto dotaklo, da ste se približili Gospodinu komu ste povjerovali, da ste dublje doživjeli Crkvu čiji ste udovi ili ste postali spremni dati odgovor zatraži li tko obrazloženje nade koja je u Vama (usp. 1 Pt 3,15).  Možda je pritom niknulo i neko novo prijateljstvo, a možda de pravi plodovi tek uslijediti... Ukoliko je samo nešto od ovoga točno, zahvalni smo Gospodinu na tome, znajudi da je cijeli  pothvat vrijedan truda. 

Slanjem 19. i 20. pisma („ŽIVJETI PREMA BOGU“ i „NADA U KONAČNO SAVRŠENO ISPUNJENJE“) praktično  završavamo ciklus 1. godine studija koji je nosio naziv „PUT“. Iza Vas je zahtjevan i sadržajno obilan put, na kojem ste primili mnoštvo materijala i informacija. Ne brinite ukoliko ih niste stigli redovito obrađivati. Vaša pisma će Vas uvijek strpljivo čekati i pozivamo Vas da im se iznova vraćate tijekom vremena koje je pred Vama, kada god osjetite potrebu. 

Privitci