Login

Obnova crkve i samostana sv. Franje na Kaptolu 9 nakon potresa

Neki su me pitali kako se može uplatiti za obnovu samostana sv. Franje na Kaptolu 9, pa evo uputa: 
Primatelj: Franjevački samostan 
IBAN: HR2723600001502750171 
model HR99 
Opis "obnova crkve i samostana nakon potresa". 
Iznos:

Krešo William Bello, 24.04.2020.

Dobrodošlica polaznicima DT-a na 4. godini - Psalmi (šk.g. 2021/2022)

Psalam je naime hvalospjev Bogu, blagoslov puka, zborna hvala, riječ je sviju, glas Crkve, ispovijest izražena pjesmom, prisni izraz radosti. Psalam ublažuje srdžbu, oslobađa od briga , pridiže žalosne, obrušava u noći, poučava po danu, štiti u bojazni, pruža blagdansko raspoloženje. On je slika smirenosti, zalog mira i sloge, koji poput citre razne nejednake glasove slijeva u jedan skladni pjev. Psalam neka odjekuje u jutro, psalam neka prati i zalaz sunca. U psalmu se natječe pouka s milošću. On se pjeva za zabavu i pouku. Kad čitaš psalme, što ti manjka? Psalam uspaljuje želju za svetom ljubavlju. U psalmu nalazim žar objave, svjedočanstvo uskrsnuća i obećanih darova. U psalmu učim izbjegavati grijeh. Psalam me uči, da se ne stidim kajati se za grijeh.

Ovako piše fra Aleksa Benigar u svojim „Razmatranjima vrhu Psalama“.

Krešo William Bello, 02.06.2018.

Kako preuzeti Pismo?

Pisma mogu preuzeti iz "Pretinac pisama" prijavljeni polaznici Dopisne teologije 4. godine. Nakon prijave putem gumba "Login" sa svojim korisničkim imenom i lozinkom biti će vam dostupna sva objavljena Pisma.

Preporučam stoga da provjerite svoje korisničko ime i lozinku prijavom na slijedećem linku.

Ukoliko ste zaboravili svoju lozinku, zatražite novu na ovom linku. Vodite računa da unesete e-mail koji ste koristili prilikom upisa na Dopisnu teologiju.

Ukoliko imate poteškoća u radu slobodno se obratite poslužitelju 4. godine DT-a za pomoć putem e-mail adrese s koje ste dobili Pozdravno pismo.

Mir i dobro. Vaš poslužitelj - Krešo

Krešo William Bello, 14.05.2014.

Šesto Pismo

Mir i dobro!

Ovaj pozdrav želi donijeti Mir – ali mir koji nije od ovoga svijeta. Iza nas se nalazi jedna kalendarska godina. Godina u kojoj smo doživjeli i proživjeli mnogi nemir. Mislimo li da je to samo danas ili u prošloj godini, varamo se. To je bilo, jeste i biti će – dok je ovoga svijeta. Ali svjetlo zvijezde koje smo vidjeli na Božić obasjalo je Ivana Krstitelja i svjedoke na obali rijeke Jordan. Taj odraz zvijezde razbio je tamu nemira kako bi izveo Mlado Sunce koje nas obasja nutarnjim sjajem kojim sja svaka nada koja se nalazi u Bogu. Na svetkovinu Bogojavljenja Crkva pjeva pripjevni psalam 72:

U danima njegovim cvjetat će pravda
i mir velik — sve dok bude mjeseca.

I vladat će od mora do mora
i od Rijeke do granica svijeta.(Ps 72, 7-8)

Krešo William Bello, 02.06.2013.