Login

Pretinac pisama

Pisma 4. godine Dopisne teologije: Psalmi.

Kako preuzeti Pismo?

Pisma mogu preuzeti iz "Pretinac pisama" prijavljeni polaznici Dopisne teologije 4. godine. Nakon prijave putem gumba "Login" sa svojim korisničkim imenom i lozinkom biti će vam dostupna sva objavljena Pisma.

Preporučam stoga da provjerite svoje korisničko ime i lozinku prijavom na slijedećem linku.

Ukoliko ste zaboravili svoju lozinku, zatražite novu na ovom linku. Vodite računa da unesete e-mail koji ste koristili prilikom upisa na Dopisnu teologiju.

Ukoliko imate poteškoća u radu slobodno se obratite poslužitelju 4. godine DT-a za pomoć putem e-mail adrese s koje ste dobili Pozdravno pismo.

Mir i dobro. Vaš poslužitelj - Krešo

Krešo William Bello, 14.05.2014. 00:00

Dobrodošlica polaznicima DT-a generacije 2020. na 4. godini - Psalmi (šk.g. 2023/2024)

Psalam je naime hvalospjev Bogu, blagoslov puka, zborna hvala, riječ je sviju, glas Crkve, ispovijest izražena pjesmom, prisni izraz radosti. Psalam ublažuje srdžbu, oslobađa od briga , pridiže žalosne, obrušava u noći, poučava po danu, štiti u bojazni, pruža blagdansko raspoloženje. On je slika smirenosti, zalog mira i sloge, koji poput citre razne nejednake glasove slijeva u jedan skladni pjev. Psalam neka odjekuje u jutro, psalam neka prati i zalaz sunca. U psalmu se natječe pouka s milošću. On se pjeva za zabavu i pouku. Kad čitaš psalme, što ti manjka? Psalam uspaljuje želju za svetom ljubavlju. U psalmu nalazim žar objave, svjedočanstvo uskrsnuća i obećanih darova. U psalmu učim izbjegavati grijeh. Psalam me uči, da se ne stidim kajati se za grijeh.

Ovako piše fra Aleksa Benigar u svojim „Razmatranjima vrhu Psalama“.

Krešo William Bello, 28.05.2023. 00:00

Svjedodžba četvrte godine Dopisne teologije PSALMI

Mir i dobro.

Pred Vama se nalazi Vaša SVJEDODŽBA. Kraj jednog razdoblja učenja i sazrijevanja. Ovo nije Vaša prva svjedodžba u Dopisnoj teologiji. Već znate što možete očekivati. Niti ja, niti itko drugi od zemaljskih sudaca neće donijeti konačnu ocjenu Vašega truda, zalaganja, znanja i stečenih vještina – nego – On, vječni Sudac. Do tada, Vi sami trebate dati svoj sud o mogućoj ocjeni.

Krešo William Bello, 04.05.2024. 00:00