Login

Put 15, 16

Julije Jakšetić, 25.01.2020.

Dragi DT-ovci,

pristigao je dvobroj pisma PUT-a u Pretinac pisma DT prve godine. Prigodna riječ poslužitelja i samo pismo možete naći u nastavku.

„Gospodin mu odvrati: 'Podji jer on mi je orudje izabrano da ponese ime moje pred narode i kraljeve i sinove Izraelove. Ja cu mu uistinu pokazati koliko mu je za ime moje trpjeti.' Ananija ode, udje u kucu, polozi na nj ruke i rece: 'Savle, brate! Gospodin, Isus koji ti se ukaza na putu kojim si išao, posla me da progledaš i napuniš se Duha Svetoga.'“ 
(Dj 9,15-17)

 


Dragi DT-prijatelji, vjerujem da bi svatko od Vas mogao ispričati zanimljivu priču o svom obraćenju, ali  najpoznatija je zasigurno ova o obraćenju sv. Pavla. Malo je onih koji ne znaju za čuveni put u Damask i riječi 'Savle, zašto me progoniš', nakon čega je Savao (hebr. Šaul), koji je nosio i grčko ime Pavao, od istaknutog protivnika kršćanstva postao apostol kršćanstva, a od okrutnog progonitelja postao i sam progonjen, završivši svoj zemaljski put mučeničkom smrću zbog vjere u Isusa Krista. Da smo kojim slučajem poznavali toga čovjeka dok je bio progonitelj, vjerojatno bismo i samu pomisao na njegovo obraćenje smatrali crnim humorom. Ali Bogu ništa nije nemoguće, pa neka nam životni put sv. Pavla bude ujedno i podsjetnik da nikoga ne sudimo prije vremena (usp. 1 Kor 4,5), te vjerujemo u mogućnost obraćenja svake osobe.


Isti taj sveti Pavao radovat će se kada budete usvajali nove spoznaje o Crkvi za koju se on s tolikim žarom žrtvovao, jer o Crkvi govori jedno od upravo pristiglih pisama. Drugo pristiglo pismo razmatra temu Božjeg stvaranja i čovjekove odgovornosti.

Do sljedećeg javljanja, srdačno Vas pozdravljamo i zazivamo blagoslov Božji na sve Vas! 
Julije i suradnici

 

P.S. sljedeće pismo možete očekivati oko blagdana Katedre sv. Petra, 22.02.2014.

Privitci