Login

Put 2

Julije Jakšetić, 12.05.2019.

Dragi DT-putnici,

u privitku ove stranice nalazi se popratna riječ vašeg poslužitelja i ponuđeno Vam je drugo pismo PUTa (Put_02.pdf). Kako bi ste pismo preuzeli, kliknite na njegovu poveznicu.

 

Sretno, i s Božjim blagoslovom!

Oni su Izrealci, njihovo je posinstvo, i Slava, i Savezi, i zakonodavstvo, i bogoštovlje, i obećanja; njihovi su i oci, od njih je, po tijelu, i Krist, koji je iznad svega. BOg blagoslovljen u vjekove." (Rim 9,4)

 

Draga prijatelji, polaznici dopisne teologije, 
evo nas, došli smo i do drugog pisma DT-a! 

Nastojimo pisma ravnomjerno rasporediti tijekom godine, birajući pritom istaknutije blagdane. Tako 
smo ovaj puta izabrali blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića (premda ova objava kasni tjedan dana zbog poslužiteljeve spriječenosti), jedan od velikih ispovjednika i dijelitelja Božjeg Milosrđa. 

U prvom pismu koje ste primili, po naravi je više bilo uvodno. S ovim drugim pismom započinjemo s konkretnijim temama. Konkretnije, obično znači i zanimljivije, a nadamo se da de tako biti i Vaše iskustvo. 

S drugim pismom zakoračiti demo u povijest Izrealeskog naroda, u posebnost tog naroda kojeg je Bog izabrao i pripremao da čitavom svijetu dade Spasitelja. Na neki način, narod koji je koljevka spasiteljskog Božjeg zahvata za sve ljude. Njihova povijest je ujedno i naša povijest. U Crkvi Božjoj okupljeni, na sličan način proživljavamo Božje zahvate u našim životima kako su je doživljavali i stari Izrealci.


Stoga, ovo pismo PUT 2 prikazuje povijesni put Izreala, prikazan kroz glavna razdoblja izraelske 
povijesti i kroz iskustva vjere izraelskog naroda.

Privitci

Upišite komentar

Prijavite se kako bi mogli ostaviti svoj komentar.