Login

Put 1

Mario Essert, 16.04.2017.

Dragi DT-putnici,

u privitku ove stranice (koja se otvara klikom na gornji naslov "Put 1") nalazi se popratna riječ vašeg poslužitelja i ponuđeno Vam je prvo pismo PUTa (Put_01.pdf). Kako bi ste pismo preuzeli, dovoljno je kliknuti na njega. Ubuduće ćete za dohvaćanje privitaka morati se prijaviti (u gornjem lijevom kutu stranice - Login) na ovaj portal Dopisne Teologije I. godine s korisničkim imenom i zaporkom koja vam je također danas poslana. 

Sretno, i s Božjim blagoslovom!

  Julije

 

 

Draga braćo i sestre, polaznici dopisne teologije

Upravo ste primili prvo pismo u nizu pisama iz ciklusa „PUT“ – ciklusa I. godine studija dopisne teologije. Ovim pismom započinje naše duhovno druženje kroz pobliže upoznavanje otajstava naše vjere na pristupačan način u obliku pisama. Živimo u vremenu blagodati informacijskog doba gdje čitav svijet nam je dostupan na dlanu. Zato, i ova pisma, na ovakav način vama dostupna, žele doći ljudima dobre volje, Vama, kao sredstvo po kojem dete se približavati Bogu.

Posebno mi je drago i zahvaljujem dobrom Bogu, velikom broju upisanih članova u I. godinu DT-a. Zaista, ovo je 14. godina trajanja studija, i po vašem broju vidimo da gorušičino zrno koje je palo prije  14 godina sada nosi svoj veliki plod (usp. Lk 13,8-9).

Studij koji je pok. fra Jerko Fudak sa suradnicima godinama marno gradio, zaživio je na inicijativu „Hrvatskog katoličkog društva prosvjetnih djelatnika“ (HKDPD) i u elektroničkom obliku. Pritom se nastojalo biti što vjerniji originalu, uključujući i sam izgled. Želimo isto tako potaknuti vas na druženje s DT-om, odnosno potaknuti vas da koristite informatičke prilike koje su nam ponuđene i budete aktivni članovi na web stranicama DT-a. U prvom redu, ono de biti 'spremnik' vaših pisama koji ćete dobivati.

Naše druženje započeti ćemo s prvim pismom s naslovom „VJEROVATI DANAS“ koje je u suštini uvodno pismo. Pismo obrađuje neka univerzalna pitanja o životu, vjeri i Crkvi. Drugi dio općenito nabraja vrste tekstova s kojima dete se susretati, dajući pritom savjete kako im pristupati. U trećem dijelu, očekuje vas „čitanka“ – rubrika sa pažljivo odabranim tekstovima vezani za temu obrađenu u pojedinom pismu. Za one koji žele znati više, u pismu je ponuđen veći broj referenci na teme koje vas posebno dotaknu za daljnje proučavanje.

I poslužiti ću se riječima sv. Pavla , zazivajući na vas Božji blagoslov za Put kojim ste pošli:

Zato prigibam koljena pred Ocem, od koga ime svakom očinstvu na nebu i na zemlji: neka vam dadne po bogatstvu Slave svoje ojačati se po Duhu njegovu u snazi za unutarnjeg čovjeka da po vjeri Krist prebiva u srcima vašim te u ljubavi ukorijenjeni i utemeljeni mognete shvatiti sa svima svetima što je Dužina i Širina i Visina i Dubina te spoznati nadspoznatljivu ljubav Kristovu da se ispunite do sve Punine Božje.
(Ef 3,18)

Želim Vam blagoslovljen i sretan Uskrs, da uskrsli Gospodin bude vaša nagrada i radost sada i u vremenima koji imaju doći.

Privitci