Login

Četvrto Pismo

Mir i dobro!

Jer kako kaže psalam 19:

Nebesa slavu Božju kazuju,
naviješta svod nebeski djelo ruku njegovih.

O blagdanu svetih anđela Mihaela, Gabrijela i Rafaela, stol Riječi stavlja pred nas čitanja iz knjige o Danielu (7, 9-14), Psalam u kojemu molimo Gospodina da nas izbavi od svih koji nam prijete (Ps 138, 1-5) ali i knjigu Otkrivenja (Otk 12,7-12a). Mnogi se u današnje vrijeme bude u noćnim morama, pitajući se kako kruh naš svagdanji osigurati? A kada se otvorimo Duhu i dopustimo našim Anđelima koji su po Božjem obećanju nama dani kao Čuvari puta pred Lice Svevišnjega, tada u noćnim viđenjima gle, na oblacima nebeskim dolazi kao Sin čovječji. I nastaje mir, nastaje smirenje i tonemo u san u kojemu nam Gospodin daje dok mi spavamo

 

Krešo William Bello, 28.09.2020.

Obnova crkve i samostana sv. Franje na Kaptolu 9 nakon potresa

Neki su me pitali kako se može uplatiti za obnovu samostana sv. Franje na Kaptolu 9, pa evo uputa: 
Primatelj: Franjevački samostan 
IBAN: HR2723600001502750171 
model HR99 
Opis "obnova crkve i samostana nakon potresa". 
Iznos:

Krešo William Bello, 24.04.2020.

Dobrodošlica polaznicima DT-a na 4. godini - Psalmi (šk.g. 2020/2021)

Psalam je naime hvalospjev Bogu, blagoslov puka, zborna hvala, riječ je sviju, glas Crkve, ispovijest izražena pjesmom, prisni izraz radosti. Psalam ublažuje srdžbu, oslobađa od briga , pridiže žalosne, obrušava u noći, poučava po danu, štiti u bojazni, pruža blagdansko raspoloženje. On je slika smirenosti, zalog mira i sloge, koji poput citre razne nejednake glasove slijeva u jedan skladni pjev. Psalam neka odjekuje u jutro, psalam neka prati i zalaz sunca. U psalmu se natječe pouka s milošću. On se pjeva za zabavu i pouku. Kad čitaš psalme, što ti manjka? Psalam uspaljuje želju za svetom ljubavlju. U psalmu nalazim žar objave, svjedočanstvo uskrsnuća i obećanih darova. U psalmu učim izbjegavati grijeh. Psalam me uči, da se ne stidim kajati se za grijeh.

Ovako piše fra Aleksa Benigar u svojim „Razmatranjima vrhu Psalama“.

Krešo William Bello, 02.06.2018.

Kako preuzeti Pismo?

Pisma mogu preuzeti iz "Pretinac pisama" prijavljeni polaznici Dopisne teologije 4. godine. Nakon prijave putem gumba "Login" sa svojim korisničkim imenom i lozinkom biti će vam dostupna sva objavljena Pisma.

Preporučam stoga da provjerite svoje korisničko ime i lozinku prijavom na slijedećem linku.

Ukoliko ste zaboravili svoju lozinku, zatražite novu na ovom linku. Vodite računa da unesete e-mail koji ste koristili prilikom upisa na Dopisnu teologiju.

Ukoliko imate poteškoća u radu slobodno se obratite poslužitelju 4. godine DT-a za pomoć putem e-mail adrese s koje ste dobili Pozdravno pismo.

Mir i dobro. Vaš poslužitelj - Krešo

Krešo William Bello, 14.05.2014.