Login

Prvo pismo

Marcela Matijević Klobučar, 08.06.2023.

Dragi prijatelji, sudionici treće godine studija Dopisne teologije,

nakon što ste uspješno svladali drugu godinu obrađujući Novi Zavjet I, pred Vama je prvo pismo iz tečaja Novi Zavjet II.
Nastavak je to DT studija, kojeg je, što već znate, priredio pok. dr. Jerko Fućak sa suradnicima temeljem jednog njemačkog predloška, preveo i proveo te doveo do zainteresiranih putem pošte (dopisno) prije 30-tak godina.
Dopisna teologija u nepromijenjenom obliku ali modernijim načinom stiže do DT-studenata od Maria Esserta (messert@fsb.hr) sa suradnicima. Ove godine očekujte 8. pisama. Prva godina je PUT (naša odluka da krenemo za Isusom koji je Put, Istina i Život). Prošle godine u Novom Zavjetu I poseban naglasak je bio na Riječi i riječi kao što Mario reče „... Svete riječi ... jer u Njoj je On sam, Gospodin i Bog naš!“ a ove godine je Novi Zavjet II, poslanice – Pisma i pisma, ohrabrenja, navještanje, propovijedanje, utjeha, zahvala ... u kojima je Gospodin Bog naš!
Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni i ja ću vas okrijepiti! (Mt 11,28-30)Njegujmo naša srca u koja je Gospodin svojom milošću usadio nezasluženi dar - Svjetlo koje je trajno prisutno i djeluje u nama. Neka vas proučavanje – studiranje Pisma još više duhovno ojača na putu za Gospodinom našim Isusom Kristom! Neka vas zahvaća Pismo (Evanđelje) i neka vas uvijek otvara snazi koja zaista može promijeniti i oblikovati naše živote. Neka vas i sve vaše blagoslovi i prati svojom Majčinskom ljubavlju naša Nebeska Majka.Njoj se i u ovoj prilici potpuno predajemo i njoj povjeravamo iznova sve naše potrebe.


Neka vas trajno zalijevaju slapovi Duha Svetoga,
Žele i svim srcem mole,

Vaša poslužiteljica 
Marcela i suradnici

Privitci