Login

Pismo I

Mario Essert, 13.05.2017.

Dragi DT prijatelji, u Pretinac pisama pristiglo je 1. pismo II. godine DT-a. U nastavku slijedi prigodna riječ vašeg poslužitelja.

 

 

Smiluj mi se, Bože, po milosrđu svome,

Po velikom smilovanju

Izbriši moje bazakonje! (Ps 51)
Blagdan DUHOVA


Dragi prijatelju, sudioniče druge godine studija Dopisne teologije!


Nakon što ste uspješno svladali prvu godinu s tematikom pod nazivom PUT, pred Vama je prvo pismo iz tečaja Novi Zavjet I. Time se nastavlja studij DT, kojeg je, da Vas podsjetim, priredio pok. dr. Jerko Fućak sa suradnicima na temelju jednog njemačkog predloška, te ga prije tridesetak godina i provodio.

U naše se vrijeme oko Dopisne u nepromijenjenom obliku ali novim sredstvima trudi g. Mario Essert (messert@fsb.hr) sa suradnicima. Tako Vam ovo popratno pismo piše Marijev pomagač za drugu godinu internetske DT.

Dok ste prošle godine na PUT-u primali učestalo pisma, njih dvadeset, u ovom ćete tečaju primiti, kako je planirano, 8 pisama, doduše nešto opsežnijih, zadnje oko blagdana Uskrsa sljedećeg proljeća. Dok je PUT služio za orijentaciju i okvirni uvid, ove godine počinje studij. Tematika se konkretizira i suzuje te se očekuje više studijskog razmatranja i vlastitog razmišljanja. PUT je postavio temelje da bi se sada moglo graditi...

Ako bi se smjelo sadržaje u teologiji rangirati, studij Novoga zavjeta zauzeo bi visoko mjesto. Naša vjera počiva na Riječi, kako nam kažu tekstovi Novoga saveza i crkveno Učiteljstvo. Neka Vam tijekom ovog tečaja putem riječi Gospodin razjasni i utvrdi savezništvo na koje Vas poziva.

Vaša pitanja, prijedloge i komentare u vezi s DT koje ste dosad upućivali možete slati na ivankovic.marija@gmail.com ili u obliku komentara dostupnih na ovom portalu.

Neka Vam rad na novim sadržajima bude radostan, a uskrsli Gospodin neka Vas usmjeruje i čuva i neka Vas obogati svojim Duhom.

Tekstove koji se navode u literaturi za drugu godinu, a objavljeni su u Bogoslovskoj smotri, objavljeni su na stranici DT-a za drugu godinu, pa ih ne morate tražiti po internetu.

Za Haringtonov Uvod u Novi zavjet vjerojatno već znate, ali podsjećam da se i on nalazi na stranici DT i da će vam otvoriti nova saznanje o Riječi božjoj, evanđeljima, evanđelistima, povijesnom okruženju u kojem su nastala evanđelja i sl.


Marija Ivanković i suradnici


Privitci

Upišite komentar

Prijavite se kako bi mogli ostaviti svoj komentar.