Login

5. Pismo

Ivan Reiner, 08.01.2024. 00:00

Dragi/e polaznici/e II ciklusa Dopisne teologije.

U Vašem pretincu na web stranici DT-a  "čeka“ četvrto pismo. U ovim danima Božićnog vremena, pošto smo proslavili Otajstvo utjelovljenja Sina Božjega u neuglednoj štalici, odbačen od moćnika ovoga svijeta, no prihvaćen od skromnih i malenih ljudi kojima Gospodin sam to htjede objaviti i na čija srca milostivo gleda, Pismo koje je pred vama nosi naslov „Bog se objavio“.

U uvodu stoji da ono želi: „…protumačiti kako se Bog objavio ne samo riječima nego i po svom spasonosnom djelovanju u povijesti (1. poglavlje). Ono želi pokazati, kako se Bog sam tako objavio a da se nije izručio čovjeku na volju (2.poglavlje). Pismo želi pojasniti da se Bog objavio po ljudima – spisi Starog i Novog zavjeta nastali su iz povijesti Izraela i Pracrkve (3. poglavlje). Konačno se želi istražiti pitanje, kako je mogla Objava Božja unatoč grijehu i promašaju Crkve po toj Crkvi živa do nas stići (4. poglavlje).

 

Do slijedećeg Pisma želim Vam obilje Božjeg blagoslova i mira!

Vaš poslužitelj, b. Alojzije Ivan OFS.

Mir i Dobro

 

Čestiti Božić i blagoslovljenu Novu godinu!

"Rođenje tvoje, Kriste Bože naš, zasja svijetu svjetlom bogospoznaje.Jer po njem zvjezdoznanci zvijezdom naučiše, klanjati se tebi, Suncu pravde i u tebi spoznati Zoru s visine: Gospode, slava tebi!

/Tropar Rođenja Gospodnjega, glas 4./

 

 

Privitci