Login

Put 17 i 18

Julije Jakšetić, 22.02.2022. 00:00

Dragi DT-ovci,

pristigao je dvobroj pisma PUT-a u Pretinac pisma DT prve godine. Prigodna riječ poslužitelja i samo pismo možete naći u nastavku.

U ono vrijeme: Dođe Isus u krajeve Cezareje Filipove i upita svoje učenike: »Što govore ljudi, tko je Sin Čovječji?« Oni rekoše: »Jedni da je Ivan Krstitelj; drugi da je Ilija; treći opet da je Jeremija ili koji od proroka.« Kaže im: »A vi, što vi kažete, tko sam ja?« Šimun Petar prihvati i reče: »Ti si Krist-Pomazanik, Sin Boga živoga.«  (Mt 16,13-19)

 

Dragi DT prijatelji,

ovaj dvobroj pisama koje šaljemo u povodu blagdana Katdre sv. Petra, bavi se s 2 teme: jedna je živjeti od Boga, a druga živjeti od Vjere. Upravo, sv. Petar je sažeo temelje svoje vjere u ispovjedavnju Isusova božanstva (MT 16,19), dakle, Vjera u Isusa kao Sina Božjega, Boga koji živi i koji Jest. 

Sv. Petar je primjer čovjeka koji je imao svojih mana, ali i mnoge vrline zbog čega ga je Isus postavio na mjesto apostolskog prvaka. To daje nada i nama, da nam je Gospodin, uza sve mane i nedostatke, povjerio veliku zadaću u ovom svijetu i njegovoj Crkvi. Neka upravo ova pisma koje ste primili posluži da pronađete to mjesto u Njegovu naumu.

 

Svako dobro u Gospodinu, želi vam Julije sa suradnicima.

 

 

Privitci