Login

Put-02

Julije Jakšetić, 03.07.2022. 00:00

Dragi DT-studenti,

u privitku ove stranice nalazi se popratna riječ vašeg poslužitelja i ponuđeno Vam je drugo pismo PUT-a (Put_02.pdf). Kako bi ste pismo preuzeli, kliknite na njegovu poveznicu.

 

Sretno, i s Božjim blagoslovom!

"Oni su Izrealci, njihovo je posinstvo, i Slava, i Savezi, i zakonodavstvo, i bogoštovlje, i obećanja; njihovi su i oci, od njih je, po tijelu, i Krist, koji je iznad svega. BOg blagoslovljen u vjekove." (Rim 9,4)

 

U prvom pismu koje ste primili, po naravi je više bilo uvodno. S ovim drugim pismom započinjemo s konkretnijim temama. Konkretnije, obično znači i zanimljivije, a nadamo se da de tako biti i Vaše iskustvo. 

S drugim pismom zakoračiti demo u povijest Izrealeskog naroda, u posebnost tog naroda kojeg je Bog izabrao i pripremao da čitavom svijetu dade Spasitelja. Na neki način, narod koji je koljevka spasiteljskog Božjeg zahvata za sve ljude. Njihova povijest je ujedno i naša povijest. U Crkvi Božjoj okupljeni, na sličan način proživljavamo Božje zahvate u našim životima kako su je doživljavali i stari Izrealci.


Stoga, ovo pismo PUT 2 prikazuje povijesni put Izreala, prikazan kroz glavna razdoblja izraelske 
povijesti i kroz iskustva vjere izraelskog naroda.

Privitci