Login

Osmo Pismo

Krešo William Bello, 02.06.2013. 00:00

Mir i dobro!

Ispred samostana sv. Franje na Kaptolu 9 u Zagrebu, nalazi se spomenik Zagrebačkoj Bibliji otkriven u povodu dijamantne obljetnice svećeništva fra Bonaventure Dude.  S njezine otvorene knjige, svako malo, netko zastane, čita ili snima za turistički spomen ova urezana slova:

Tvoja riječ nozi je mojoj svjetiljka, i svjetlo mojoj stazi. (Ps 119,105)

Time ova riječ Božja utisnuta u metalnu stranicu Biblije uzdignute na ambon pored pločnika kojim mnogi hodaju sa svojim raspoloženjima i razmišljanjima potiče svakoga da izgrađuje svoj put pitajući se: "Čija je to riječ o kojoj govori zapis? Što meni govori ta riječ? Koliko sam spreman utihnuti da čujem njezin odjek u svome srcu i koliko sam spreman zaista poslušati što mi ona govori?". U svojoj spontanoj propovijedi na Cvjetnicu koju je u potpunosti izgovorio iz srca, papa Franjo je govoreći o svim osobama koje susrećemo u riječima Muke Gospodnje, postavio na drugi način ta ista pitanja: "Gdje je moje srce? Kojoj od ovih osoba sam sličan?".

Ovim pismom završavamo četvrti Put Dopisne teologije. Kroz osam pisama dolazila je riječ Božja putem Interneta, iskoračila je iz svijeta šapirografa i po rukama vrijednih poslužitelja pred 12 godina unišla u digitalni svijet komunikacija. Došla je na zaslon vašeg računala kako bi Riječ tijelom postala (usp. Iv 1,14).

Stoga, ako i niste pročitali sva Pisma, ne sustajte, ne klonite duhom i ne govorite protiv sebe. Jer i to što čitate ove retke, znači da – HODATE – nastavite hodati, time i sebe izgrađujete a onda ćete time i svjedočiti snagu opredjeljenja za Isusa Krista.

Unesite svoje korisničko ime i lozinku na stranici DT-a, Osmo Pismo vas strpljivo čeka da ga preuzmete u pretincu „4. godina“:

http://dt.com.hr/DT_04/?action=view&id=56

Jer velika mi djela učini Svesilni, sveto je ime njegovo.
(Časoslov, Večernja, Evanđeoski hvalospjev)

Po riječima Svetog Oca: „Veliki je tjedan vrijeme milosti koje nam Gospodin daje da otvori vrata našega srca, našega života, naših župa – kakve li samo štete što su mnoge župe zatvorene! – pokreta, udruga, i da "izađemo" ususret drugima, da budemo drugima bližnji koji će im nositi svjetlo i radost svoje vjere. Izlaziti uvijek! I to s Božjom ljubavlju i nježnošću, u poštivanju i strpljivosti, znajući da mi stavljamo naše ruke, naše noge, naše srce, ali je Bog taj koji ih vodi i daje da svako naše djelo urodi plodom. Svima želim da proživite dobro ove dane odvažno slijedeći Gospodina, noseći u sebi samima zraku njegove ljubavi onima koje susrećemo na svom životnom putu.

Hvala tebi, što čitaš ove retke, na proteklih godinu dana zajedničkoga hoda.

Sretan Vam i blagoslovljen Uskrs!

U Zagrebu, na Uskrs, 1. travnja 2018.

Krešo

Privitci