Login

Peto Pismo

Krešo William Bello, 26.11.2023. 00:00

Krist kralj svega stvorenja. Kraljevstvo je njegovo ovdje, sada, među nama. Mi smo podanici tog vladara. U istom trenu - mi smo vladari cijelog tog kraljevstva. Dana nam je sloboda i sva vlast da budemo i podanici i vladari. Samo o nama ovisi koliko smo svjesni i koliko smo spremni ispuniti tu svoju zadaću koja nam je povjerena u trenutku našega krštenja. Koja nam je dana kada smo urasli u Krista. Bojimo li se te slobode? Bojimo li se te zadaće? Nije potrebno.

Gospodin mi je svjetlost i spasenje
koga da se bojim?

Gospodin je štit života moga
pred kime da strepim? (Ps 27, 1-2)

 (kliknite naslov za cijeli tekst)

Mir i dobro!

Bog mi daje put. Vodi me. Toga postajem svjestan tek kada pronađem vremena da oslušnem što mi to on govori. A on me je kroz godinu dana poučavao primjerima iz mojega vlastitog života. Sada mi je krenuti dalje, osvrnuti se oko sebe, prenositi tu vjeru u bezgranično milosrđe Božje koju sam stekao u proteklih godinu dana. Pokazati svima kako je Božje milosrđe i moje milosrđe. Budite milosrdni kao Otac vaš. Pjevamo:

Za jedno molim Gospodina,
samo to ja tražim:
da živim u domu Gospodnjem
sve dane života svoga,
da uživam milinu Gospodnju
i dom njegov gledam.

(Ps 27, 4)

No, želim vas prepustiti Pismu fra Jerka Fućaka. Nakon što unesete svoje korisničko ime i lozinku na stranici DT-a, Peto Pismo vas strpljivo čeka da ga preuzmete u pretincu „4. godina“:

 http://dt.com.hr/DT_04/?action=view&id=53

Na kraju vremena, prianjanje uz Boga, donijet će mi ono u što me uči navještaj radosne vijesti – Evanđelje – donijet će mi život vječni. Do tada, živim u svijetu, ali ne iz svijeta, tako da:

Vjerujem da ću uživati dobra Gospodnja
u zemlji živih.

(Ps 27, 13)

Stoga je moja vjera – moje pouzdanje u Boga. U Oca, Sina kojega je Otac poslao i Duha Svetoga kojega je Sin poslao da bdije nad nama do kraja vremena. I dobro kaže pjesma koju smo pjevali prošle nedjelje: „Ti, Kriste, kralj si vjekova, ti vladar sviju naroda, ti sudac si jedincati svih umova i srdaca. Kriste, Kralju, mir i jedinstvo podaj Crkvi svojoj kršćanskoj.“

„Ali kad Sin Čovječji dođe, hoće li naći vjere na zemlji?“(Lk 18,8) – hoće li naći ljude koji su gradili Njegovo kraljevstvo na zemlji ili će naći ljude kako grade kraljevstva za druge bogove.

Daj, molim Te Gospodine, učvrsti vjeru u meni kako bi me o svom dolasku našao dostojnim i - u vjeri.

U Zagrebu, dan svetkovine Krista Kralja, 26. studenoga 2023.

Vaš poslužitelj

Krešo

 

 

Privitci