Login

Peto Pismo

Krešo William Bello, 24.11.2013. 00:00

Krist kralj svega stvorenja. Kraljevstvo je njegovo ovdje, sada, među nama. Mi smo podanici tog vladara. U istom trenu - mi smo vladari cijelog tog kraljevstva. Dana nam je sloboda i sva vlast da budemo i podanici i vladari. Samo o nama ovisi koliko smo svjesni i koliko smo spremni ispuniti tu svoju zadaću koja nam je povjerena u trenutku našega krštenja. Koja nam je dana kada smo urasli u Krista. Bojimo li se te slobode? Bojimo li se te zadaće? Nije potrebno.

Gospodin mi je svjetlost i spasenje
koga da se bojim?

Gospodin je štit života moga
pred kime da strepim? (Ps 27, 1-2)

 (kliknite naslov za cijeli tekst)

Mir i dobro!

Bog mi daje put. Vodi me. Toga postajem svjestan tek kada pronađem vremena da oslušnem što mi to on govori. A on me je kroz godinu dana poučavao primjerima iz mojega vlastitog života. Sada mi je krenuti dalje, osvrnuti se oko sebe, prenositi tu vjeru u bezgranično milosrđe Božje koju sam stekao u proteklih godinu dana. Pokazati svima kako je Božje milosrđe i moje milosrđe. Budite milosrdni kao Otac vaš. Pjevamo:

Za jedno molim Gospodina,
samo to ja tražim:
da živim u domu Gospodnjem
sve dane života svoga,
da uživam milinu Gospodnju
i dom njegov gledam.

(Ps 27, 4)

No, želim vas prepustiti Pismu fra Jerka Fućaka. Nakon što unesete svoje korisničko ime i lozinku na stranici DT-a, Peto Pismo vas strpljivo čeka da ga preuzmete u pretincu „4. godina“:

 http://dt.com.hr/DT_04/?action=view&id=53

Na kraju vremena, prianjanje uz Boga, donijet će mi ono u što me uči navještaj radosne vijesti – Evanđelje – donijet će mi život vječni. Do tada, živim u svijetu, ali ne iz svijeta, tako da:

Vjerujem da ću uživati dobra Gospodnja
u zemlji živih.

(Ps 27, 13)

Stoga je moja vjera – moje pouzdanje u Boga. U Oca, Sina kojega je Otac poslao i Duha Svetoga kojega je Sin poslao da bdije nad nama do kraja vremena. I dobro kaže pjesma koju smo pjevali prošle nedjelje: „Ti, Kriste, kralj si vjekova, ti vladar sviju naroda, ti sudac si jedincati svih umova i srdaca. Kriste, Kralju, mir i jedinstvo podaj Crkvi svojoj kršćanskoj.“

„Ali kad Sin Čovječji dođe, hoće li naći vjere na zemlji?“(Lk 18,8) – hoće li naći ljude koji su gradili Njegovo kraljevstvo na zemlji ili će naći ljude kako grade kraljevstva za druge bogove.

Daj, molim Te Gospodine, učvrsti vjeru u meni kako bi me o svom dolasku našao dostojnim i - u vjeri.

U Zagrebu, dan svetkovine Krista Kralja, 24. studenoga 2019.

Vaš poslužitelj

Krešo

PS

Kao što ste upoznati, Cernik je popunjen za idući vikend, ali pozivam vas da nam se prdružite barem na jedan dan: dođite i budite s nama u subotu.

Slijedeće, 6. Pismo očekujte o Bogojavljenju - na Sveta tri kralja (6.1.2020.)

 

 

Privitci