Login

Godišnji susret Dopisne teologije 2019

Krešo William Bello, 13.10.2019. 00:00

 

DTabor 2019 - godišnje okupljanje Dopisne teologije na Taboru

Kao što znate, prva nedjelja Došašća (29.11. petak - 1.12. nedjelja) je termin našeg godišnjeg okupljanja u kući susreta Tabor.

Ta okupljanja imaju radni sadržaj i to vrlo vrijedni:

  • stručna predavanja profesora s KBF ili drugih fakulteta u subotu
  • prvi i zadnji dan posvećeni su međusobnom obogaćivanju kroz zajednički rad i razgovor
  • rano jutarnja razmatranja evanšelja dana u kapeli i kasno noćne lekcije divina
  • međusobna druženja su uvijek bila vrlo radna dajući jedan drugome svjedočanstvo "oblaka svjedoka"

Tako da postoji jako puno razloga koji mogu potaknuti svakoga da obogati svoj put na Dopisnoj teologiji sudjelovanjem na ovim susretima. Iskustvo je pokazalo da žrtva ostanka puna tri dana sa spavanjem donosi najveći plod.

Posebno vas ove godine želim pozvati da se odazovete i da dođete, ali i da se okrenete oko sebe i pozovete one koji nisu na FB ili su za sada simpatizeri DT. Svi smo mi bili u jednom trenutku simpatizeri DT, a u drugom postali polaznici.

O vama ovisi hoće li ova lijepa tradicija nestati ili će nastaviti živjeti. prof Mario Cifrak osigurao je i ove godine termin, što nije jednostavno obzirom na interes koji postoji za duhovnim obnovama na Taboru. Ne sumnjam da će osigurati i vrsne predavače. Hvala mu na tome, sada mi trebamo pokazati da cijenimo taj trud i da smo spremni uložiti napor u pronalaženje vremena za sudjelovanjem.

Kotizacija je 50kn i plaća se prilikom prijave.

Cijena pansiona za 2 dana je 400kn. Za one van pansiona, pojedini ručkovi i večere se plaćaju na Taboru.

Za one kojima je trošak izazov, uvijek smo imali donatora koji su bili spremni sponzorirati, tako da "tko kuca - otvorit će mu se". Javite mi se, bez ustručavanja.

Prijaviti se možete još danas ovdje.

Vaš poslužitelj Krešo

 PS

Kratkim komentarom na Da/Ne/Možda pomoći ćete organizatoru i domaćinima da procijene hoće li se uspjeti prikupiti dovoljni broj polaznika.