Login

PUT 19,20

Domagoj Ševerdija, 19.03.2018. 00:00

Dragi DT prijatelji, 

predstavljamo posljedenje pismo u nizu 1. godine, dvobroj 19. i 20. pisma PUTa. Prigodnu riječ svojg poslužitelja možete naći nastavku zajedno s pismima.

 

 Dragi DT-prijatelji, 

nek' Vam je svima blagoslovljen blagdan sv. Josipa, a posebice onima koji nose ime ovog velikog sveca. Iako nam Biblija ne donosi puno detalja iz njegovog života, ipak znamo ono najbitnije – Josip je također izrekao svoj „da“  Bogu, slično kao što je to učinila i Marija svojim „neka mi bude po tvojoj riječi“ (Lk 1,38). A kada netko Božjoj poruci izgovori „da“, onda se događa čudesno, onda se mijenja tijek ljudske povijesti.

Vi ste, dragi prijatelji, rekli svoj „da“ Dopisnoj teologiji i tako krenuli jednim novim putem. Nadamo se da Vas je na tom putu nešto dotaklo, da ste se približili Gospodinu komu ste povjerovali, da ste dublje doživjeli Crkvu čiji ste udovi ili ste postali spremni dati odgovor zatraži li tko obrazloženje nade koja je u Vama (usp. 1 Pt 3,15).  Možda je pritom niknulo i neko novo prijateljstvo, a možda de pravi plodovi tek uslijediti... Ukoliko je samo nešto od ovoga točno, zahvalni smo Gospodinu na tome, znajudi da je cijeli  pothvat vrijedan truda.

Slanjem 19. i 20. pisma („ŽIVJETI PREMA BOGU“ i „NADA U KONAČNO SAVRŠENO ISPUNJENJE“) praktično  završavamo ciklus 1. godine studija koji je nosio naziv „PUT“. Iza Vas je zahtjevan i sadržajno obilan put, na kojem ste primili mnoštvo materijala i informacija. Ne brinite ukoliko ih niste stigli redovito obrađivati. Vaša pisma de Vas uvijek strpljivo čekati i pozivamo Vas da im se iznova vradate tijekom vremena koje je pred Vama, kada god osjetite potrebu.

Htjeli bismo još najaviti kako de Vas nakon Uskrsa kontaktirati poslužitelj 2. godine studija - naša Marija Ivanković koja će vam poslati daljnje upute.

I ne brinite, tempo je na 2. godini znatno polaganiji (svega 8 pisama), stoga bi Vam trebalo biti lakše nego na 1. godini. Naredna godina započinje s proučavanjem Novog zavjeta, pa dete modi bolje upoznati mnogo tema koje  su u PUT-u bile samo dotaknute...

Zahvalni Gospodinu za svakog od Vas, želimo Vam uspješan nastavak studija i obilje plodova koji de, sigurni
smo, iz toga proizadi.

Blagoslov Božji bio uvijek s Vama!
Julije i suradnici

Privitci

Komentari

 1. OD SVEG SRCA HVALA NA SVAKOM KORAKU DVADESET PUTEVA . MIR I BLAGOSLOV ! MIRA

  MIRA PLAŽANIN-MIKULIĆ
 2. Hvala i svima vama na vremenu i trudu, molitvama i ohrabrenju. Svako dobro. Ana
  Ana Feketić
 3. Blagoslovio Vas dragi Bog , koji Vas je poslao na moj put da mi pokažete put Spasitelja našega i našega spasenja. Zahvalna sam na pismima koja su mi nada i podrška u nastojanju življenja kao dijete Božje. Hvala od sveg srca cijeloj ekipi ove predivne 1.godine!
  Marija Pukec Žigić
 4. Hvala od srca svima koji su žrtvovali svoje slobodno vrijeme kako bi pripremili i poslali nam pisma. Posebna zahvala Domagoju Ševerdiji i Mariju Essertu koji su mi omogućili da pohađam ovaj kurs. Bog vas blagoslovio! Igor Gabriel Mandić
  Igor Madnić
 5. Hvala od srca na svim mailovima i prekrasnim poticajima za rad na sebi. Neka u svima nama i dalje bude dobri Bog. Vječna je ljubav njegova. Martina
  Martina Haskić
 6. veliko hvala i obilje Božjeg blagoslova svima koji koji ste nam omogučili da i na taj način jačamo u vjeri i duhovno napredujemo. radujem se nastavku studija.
  Marijan križanec
  Marijan Križanec
 7. U ime moje obitelji i u moje osobno ime veliko hvala na svemu što radite za nas. Neka Božji mir vječno vlada u Vama.
  Zoran Tolic
 8. Priznajem: bilo je situacija kad sam iznova i iznova čitao rečenice i dalje mi ništa nije bilo jasno. Bilo je situacija kad su mi jako smetali tipfeleri koji su mogli mijenjati smisao teksta. Nedostajale su mi konzultacije s profesorima i kave sa studentima s godine. No, nakon pola stoljeća života, zahvaljujući ovoj DT-i, konačno mi se dogodio onaj "a-ha" efekt te sam spoznao dvije bitne stvari vjere. I zato vam od srca hvala. Jako se radujem nastavku studija. BVB!
  Josip Rihtarić
 9. Priznajem: bilo je situacija kad sam iznova i iznova čitao rečenice i dalje mi ništa nije bilo jasno. Bilo je situacija kad su mi jako smetali tipfeleri koji su mogli mijenjati smisao teksta. Nedostajale su mi konzultacije s profesorima i kave sa studentima s godine. No, nakon pola stoljeća života, zahvaljujući ovoj DT-i, konačno mi se dogodio onaj "a-ha" efekt te sam spoznao dvije bitne stvari vjere. I zato vam od srca hvala. Jako se radujem nastavku studija. BVB!
 10. Priznajem: bilo je situacija kad sam iznova i iznova čitao rečenice i dalje mi ništa nije bilo jasno. Bilo je situacija kad su mi jako smetali tipfeleri koji su mogli mijenjati smisao teksta. Nedostajale su mi konzultacije s profesorima i kave sa studentima s godine. No, nakon pola stoljeća života, zahvaljujući ovoj DT-i, konačno mi se dogodio onaj "a-ha" efekt te sam spoznao dvije bitne stvari vjere. I zato vam od srca hvala. Jako se radujem nastavku studija. BVB!

Upišite komentar

Prijavite se kako bi mogli ostaviti svoj komentar.