Login

PUT 19,20

Dragi polaznici Dopisne teologije sretan Vam Uskrs!     Slanjem 19. i 20. pisma („ŽIVJETI PREMA BOGU“ i „NADA U KONAČNO SAVRŠENO ISPUNJENJE“) završavamo ciklus 1. godine studija koji je nosio naziv „PUT“. Iza Vas je zahtjevan i sadržajno obilan put, na kojem ste primili mnoštvo materijala i informacija.Htjeli bismo još najaviti kako de Vas nakon Uskrsa kontaktirati poslužitelj 2. godine studija koji će vam poslati daljnje upute. I ne brinite, tempo je na 2. godini znatno polaganiji (svega 8 pisama), stoga bi Vam trebalo biti lakše nego na 1. godini. Naredna godina započinje s proučavanjem Novog zavjeta, pa dete modi bolje upoznati mnogo tema koje  su u PUT-u bile samo dotaknute... Zahvalni Gospodinu za svakog od Vas, želimo Vam uspješan nastavak studija i obilje plodova koji će, sigurni smo, iz toga proizaći. Blagoslov Božji bio uvijek s Vama! Julije i suradnici

Julije Jakšetić, 16.04.2022.

Put 17 i 18

Dragi DT-ovci,

pristigao je dvobroj pisma PUT-a u Pretinac pisma DT prve godine. Prigodna riječ poslužitelja i samo pismo možete naći u nastavku.

Julije Jakšetić, 22.02.2022.

Put 13 i 14

Ne bojte se! Evo javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod! Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj - Krist, Gospodin. I evo vam znaka: naci cete novorodjenče povijeno gdje leži u jaslama.“ (Lk 2,10-12) Dragi DT-prijatelji, ovaj znak koji se dogodio u određenom trenutku ljudske povijesti, i danas je podjednako aktualan. Aktualan je zato što se isti Krist Gospodin želi danas opet iznova roditi u nama – u  jaslicama naših srdaca. Neka naš život bude ona anđeoska pjesma kojom su anđeli počastili Boga i ljude dobre volje. Dakle, otvorimo vrata srca Spasitelju, jer Njegovo rađanje u nama je ujedno i naše rađanje na život djece Božje (usp. Iv 1,12).  Ovom prigodom primite na dar pisma koja će Vam posvijestiti značenje sakramenata – vidljivih  znakova Kristove prisutnosti. 

Julije Jakšetić, 25.12.2021.