Login

Završen DTabor 2016

Završen je godišnji susret Dopisne teologije u kući susreta Tabor u Samoboru, 13. po redu A.D.2016. S velikom radošću iščekujemo Dtabor2017 1-3- prosinca 2017.

U prilogu je 13. Taborska našeg Paška i dvije fotke s ozračjem "učenjaka" i "spiritualista" - u zajedništvu.

Bog neka vas sve čuva i vodi kroz ovaj put Iščekivanja. Sretan vam i blagoslovljen Advent 2016.

Krešo

(klik naslov za pjesmu)

Krešo William Bello, 27.11.2016.

Četvrto Pismo

Mir i dobro!

Gospodin pronalazi mnoge načine u svojoj Božanskoj pedagogiji (i andragogiji) da nas pouči svome Putu, da nam ukaže tko je Istina i da nam podari Život. Kada u nekom trenu zastanemo i postavimo si pitanje "jesam li to učinio?" - tada je to znak da je neka naša aktivnost postala automatizam. To je znak da nismo sjedinjeni s Bogom nego sa svijetom. A što tek onda reći kada nam prijatelj pošalje poruku "Zanima me gdje je zapelo sa 4. pismom koje je trebalo biti poslano 29.09.". To je znak da trebamo poslušati što nam kazuju i okrenuti se od puta kojim hodimo, jer kako kaže psalam 19:

Nebesa slavu Božju kazuju,
naviješta svod nebeski djelo ruku njegovih.

Ovo Pismo ste trebali dobiti na dan o blagdanu svetih anđela Mihaela, Gabrijela i Rafaela, stol Riječi stavlja pred nas čitanja iz knjige o Danielu (7, 9-14), Psalam u kojemu molimo Gospodina da nas izbavi od svih koji nam prijete (Ps 138, 1-5) ali i knjigu Otkrivenja (Otk 12,7-12a). Mnogi se u današnje vrijeme bude u noćnim morama, pitajući se kako kruh naš svagdanji osigurati? A kada se otvorimo Duhu i dopustimo našim Anđelima koji su po Božjem obećanju nama dani kao Čuvari puta pred Lice Svevišnjega, tada u noćnim viđenjima gle, na oblacima nebeskim dolazi kao Sin čovječji. I nastaje mir, nastaje smirenje i tonemo u san u kojemu nam Gospodin daje dok mi spavamo

 

Krešo William Bello, 28.09.2014.

Kako preuzeti Pismo?

Pisma mogu preuzeti iz "Pretinac pisama" prijavljeni polaznici Dopisne teologije 4. godine. Nakon prijave putem gumba "Login" sa svojim korisničkim imenom i lozinkom biti će vam dostupna sva objavljena Pisma.

Preporučam stoga da provjerite svoje korisničko ime i lozinku prijavom na slijedećem linku.

Ukoliko ste zaboravili svoju lozinku, zatražite novu na ovom linku. Vodite računa da unesete e-mail koji ste koristili prilikom upisa na Dopisnu teologiju.

Ukoliko imate poteškoća u radu slobodno se obratite poslužitelju 4. godine DT-a za pomoć putem e-mail adrese s koje ste dobili Pozdravno pismo.

Mir i dobro. Vaš poslužitelj - Krešo

Krešo William Bello, 14.05.2014.

Dobrodošlica polaznicima DT-a na 4. godini - Psalmi (šk.g. 2017/2018)

Psalam je naime hvalospjev Bogu, blagoslov puka, zborna hvala, riječ je sviju, glas Crkve, ispovijest izražena pjesmom, prisni izraz radosti. Psalam ublažuje srdžbu, oslobađa od briga , pridiže žalosne, obrušava u noći, poučava po danu, štiti u bojazni, pruža blagdansko raspoloženje. On je slika smirenosti, zalog mira i sloge, koji poput citre razne nejednake glasove slijeva u jedan skladni pjev. Psalam neka odjekuje u jutro, psalam neka prati i zalaz sunca. U psalmu se natječe pouka s milošću. On se pjeva za zabavu i pouku. Kad čitaš psalme, što ti manjka? Psalam uspaljuje želju za svetom ljubavlju. U psalmu nalazim žar objave, svjedočanstvo uskrsnuća i obećanih darova. U psalmu učim izbjegavati grijeh. Psalam me uči, da se ne stidim kajati se za grijeh.

Ovako piše fra Aleksa Benigar u svojim „Razmatranjima vrhu Psalama“.

Krešo William Bello, 12.05.2014.