Login

Pretinac pisama

Peto pismo

Dragi prijatelji, sudionici prve godine II. ciklusa Dopisne teologije!

Pred Vama je peto pismo koje nosi naslov „Bog se objavio“. U uvodu stoji da ono želi: „…protumačiti kako se Bog objavio ne samo riječima nego i po svom spasonosnom djelovanju u povijesti (1. poglavlje). Ono želi pokazati, kako se Bog sam tako objavio a da se nije izručio čovjeku na volju (2.poglavlje). Pismo želi pojasniti da se Bog objavio po ljudima – spisi Starog i Novog zavjeta nastali su iz povijesti Izraela i Pracrkve (3. poglavlje). Konačno se želi istražiti pitanje, kako je mogla Objava Božja unatoč grijehu i promašaju Crkve po toj Crkvi živa do nas stići (4. poglavlje).

Vaš poslužitelj

Krešo

Sanja Bašić, 09.11.2019. 00:00

Četvrto pismo

Dragi prijatelji, sudionici prve godine II. ciklusa Dopisne teologije!

Objavljeno je četvrto pismo.

Krešo

 

Sanja Bašić, 09.10.2019. 00:00

Treće pismo

Dragi prijatelji, sudionici II ciklusa Dopisne teologije!

Treće pismo dobivate na blagdan Velike Gospe kojim se proslavlja uznesenje Blažene Djevice Marije jer „…Crkva se u Mariji divi i uzvisuje najodličniji plod otkupljenja, i u njoj s radošću promatra, kao u najčistijoj slici, ono što sama želi da bude i nada se da će biti.“ (Drugi Vatikanski koncil).

Vaš poslužitelj Krešo

Mario Essert, 08.09.2019. 00:00

Drugo pismo

Dragi DT- ovci,

          Evo prije godišnjih odmora dobivate drugo pismo pete godine odnosno prve godine drugog ciklusa našeg DT-a.

          Čovjek kao biće iskustva, njegovo dozrijevanje i razvoj, njegov životni prostor te praiskonski ljudski doživljaji: sloboda, krivnja i smrt – sve su to teme ovog pisma koje jedva čeka da ga „otvorite“ i proučite.

       Mir i dobro

Krešo

Sanja Bašić, 03.07.2019. 00:00

Prvo pismo

Drage DT ovčice, sada već prve godine II. ciklusa Dopisne teologije ili 5.godine DT-a ukupno

Pošalji Duha svojega, Gospodine, i obnovi lice zemlje!

Znam da ste pomislili pred koji tjedan: "Ah! Konačno smo ga se riješili idemo dalje u petu godinu." Ali ne. Gospodin ima druge planove i kako smo ostali bez poslužitelja pete godine, to je ova čast i ugodna služba dopala mene da do daljnjega povedem brigu o vama na ovom petom putu. Tko zna, možda se među vama krije nova poslužiteljica ili novi poslužitelj, pa uskoro preuzme tu službu od menei.

Mario Essert, 12.05.2019. 00:00